×

Д-р Живко Димитров

Д-р

Д-рЖивко Димитров


пластична хирургия
Телефон за контакти

Циркумцизия

 

Препуциум или т.нар. качулка на пениса е кожна гънка покриваща главата на пениса. В нормално състояние, при полово зрели мъже, препуциума свободно се запрята назад и освобождава гланса.Понякога има стеснение на отвора на кожната качулка на пениса и това затруднява неговото запрятане. Това състояние се нарича фимоза. Наблюдава се при някой юноши или при възрасни мъже с диабет или левкоплакия. 
Циркумцизията е оперативна интервеция за премахване на препуциума. Тя може да се предприеме по медицински показания- наличие на фимоза, парафимоза, левкоплакия и др. или по религиозни съображения.

Обикновенно се използва местна или обща анестезия. Хирургът оперативно отстранява кожната качулка на пениса, като възстановява целостта на кожата на тялото на пениса към гланса.
 

 

 

Възстановителен период:
Обикновено пациентите се възстановяват напълно от операцията в рамките на няколко дена. След ден можете да изпълнявате ежедневните си задължения, като единствено се ограничават сексуални контакти за 14 дни. 

Възможни усложнения: 
Оток, който обикновенно е преходен; Възможни са поява на синини. Обикновенно те преминават в рамките на 5 дни; Възпаление на оперативната рана; Преходни нарушения на сетивността.

  към естетична ХИРУРГИЯ

 


© 2022 Д-р Живко Димитров

Web Design & SEO by Zashev Design