×

Д-р Живко Димитров

Д-р

Д-рЖивко Димитров


пластична хирургия
Телефон за контакти

операция на
КЛЕПАЧИ
БЛЕФАРОПЛАСТИКА

 

В забързавоно си ежедневие обикновенно не забелязваме малките, но неумолими промени, които настъпват с нашето лице. Докато един ден се поглеждаме в огледалото и установява, че не изглеждаме, така както преди. Първите признаци на стареенето се установяват в областта на очите.

Блефаропластика

Това е оперативна процедура, която може да подобри външния вид на Вашите клепачи, като се третират следните проблеми
- отпусната кожа, която създава гънки или нарушава естествения контур на горния и долен клепач
- торбички под очите- излишните мастни отлагания, които се появяват като подпухналост в клепачите
- падащи долните клепачи, които разкриват ириса или така нареченият ектропион на клепачете
- фини бръчки в областта на очите

Предварителна консултация 

Ако Вие мислите че имате един или повече от тези проблеми и искате да ги отстраните, първото нещо което трябва да направите е да се консултирате със специалист по пластична хирургия. Заедно ще оцените сериозността на проблема и ще определите най-подходящият метод за отстраняването му.

Оперативна интервенция

Блефаропластиката обикновенно се извършва под местна анестезия в болнични условия с участието на опитен медицински персонал. Обикновено техниката включва разрез по ръба на клепача. Премахват се мастните торбички на горния и долен клепач. Излишната кожа се отстранява, а останалата кожа се изпъва, за да се постигне подмладен и стегнат вид. Ако е необходимо се извършват допълнителни процедури.

Възстановителен период

Възстановяването след такава процедура е индивидуално в зависимост от обема на операцията и състоянието на пациента и може да варира от три дни до две седмици. Възможни са появата на оток, синини, възпаление на оперативните рани или възпаление на очите. За да се сведат до минимум тези рискова, трябва стриктно да спазвате указанията на Вашия лекар и да се явявате редовно на контролните прегледи.

Трябва да знаете, че за да се подложите на тази естетична операция Вие трябва да сте:

Трябва да знаете, че за да се подложите на естетична хирургия на мишниците Вие трябва да сте:
- здрави, без тежки телесни заболявания и без заболяване на очите
- тютюнопушенето по принцип забавя възстановяването на раните и уврежда еластичността на кожата, затова ако сте непушач, това е предимство за Вас
- не би трябвало да имате нереалистични очаквания. Вашия пластичен хирург ще ви разясни, какво може да се очаква във Вашият кокретен случай. Подложете се на оперативната интервенция ако сте готови да приемете очаквания резултат с възможните вариации.

към естетична ХИРУРГИЯ

 


© 2022 Д-р Живко Димитров

Web Design & SEO by Zashev Design