×

Д-р Живко Димитров

Д-р

Д-рЖивко Димитров


пластична хирургия
Телефон за контакти

кантопластика за
ЛИСИЧИ ОЧИ
оперативна техника

 

Кантопластиката е операция за промяна на формата на очите. На тази операция най-често се подлагат жени от всички възрасти, като при тези над 40 години често се комбинира с горна и долна блефаропластика. Целта на кантопластиката е да се промени и отвори ъгъла на окото нагоре. Придава бадемообразен , екзотичен вид така че никога да не изглеждаме тъжни и уморени.

Кога се прилага?

  • при необходимост от промяна на формата на очите - например закръглената „изпъкнала“ форма често се променя до по-естетически приятна или с така наречения „лисичи поглед“;
  • вродени нарушения на очната цепка;
  • различни деформации след наранявания, заболявания, изгаряния;
  • асиметрия в резултат на лицева парализа;
  • корекция след блефаропластика (корекция на клепачи);
  • увиснали ъгли на окото.

Етапи на процедурата

Подготвителен. Хирургът маркира клепачите и обработва хирургичното поле с антисептичен разтвор. Правят се пред оперативни фотографии.

Анестезия. В зависимост от степента на интервенцията се извършва обща или локална анестезия.

Какво представлява операцията. Хирургът разрязва кожата на горния клепач от страна на миглите или конюнктивата. Дължината на разреза не надвишава 1 cm.  Чрез разреза хирургът получава достъп до сухожилието, което подържа ъгъла на окото или външния кант на окото. Който се премества в по- горна позиция. В зависимост от желанията на пациента той се стяга или отпуска - това се отразява в промяната в разтоянието между клепачите.

Премахване на излишната кожа. Ако след основния етап от операцията се е образувала кожна гънка, хирургът я изрязва.

Кантопластиката много често, успешно се комбинира с други интервенции върху клепачите и в горната част на лицето: с блефаропластика, форхедлифт- повдигане на челото, фейслифт и др.

Зашиване на раната. Върху разреза се нанася козметичен шев. Той е почти невидим след операция. На клепача се поставя следоперативна превръзка.

Продължителност.  до 2 часа.

Резултати. Крайният резултат след операцията се вижда след 1-2 седмици. Ефектът трае средно 5-7 години.

Възстановителен период. Процесът на възстановяване  7-10 дни.  През първите няколко дни след процедурата в областта на клепача ще се появят отоци и синини. Това е нормална реакция на организма към операцията. Неприятните усещания могат да се облекчат със студени компреси и болкоуспокояващи.

През първите 2 седмици след процедурата е забранено:

  • посещение на басейни, сауни и бани;
  • горещи вани;
  • рязко навеждане, вдигане на тежести,  физическа активност;
  • грим върху клепачите;

Трябва да знаете, че за да се подложите на тази естетична операция Вие трябва да сте:

- Трябва да знаете, че за да се подложите на естетична хирургия на мишниците Вие трябва да сте:
- здрави, без тежки телесни заболявания и без заболяване на очите
- тютюнопушенето по принцип забавя възстановяването на раните и уврежда еластичността на кожата, затова ако сте непушач, това е предимство за Вас
- не би трябвало да имате нереалистични очаквания. Вашия пластичен хирург ще ви разясни, какво може да се очаква във Вашият кокретен случай. Подложете се на оперативната интервенция ако сте готови да приемете очаквания резултат с възможните вариации.

към естетична ХИРУРГИЯ

 


© 2022 Д-р Живко Димитров

Web Design & SEO by Zashev Design