×

Д-р Живко Димитров

Д-р

Д-рЖивко Димитров


пластична хирургия
Телефон за контакти

поставяне на
СИЛИКОНОВИ ИМПЛАНТИ

 

Операция за уголемяване на бюста

Една от най-честите естетични операции е за уголемяване на гърдите. Милиони жени по света подобряват външния си вид със силиконови импланти и изглеждат и се чувстват естествено. Някои жени целят по-голям обем на гърдите, други търсят подобряване на пропорциите на тялото, а трети искат да възвърнат загубената форма на гърдите. Каквито и да са Вашите цели, пластичната хирургия притежава техниките за осъществяването им.

Кои са подходящи кандидати за аугментационна мамопластика?

Пълнолетни жени с по-малък от средния обем млечни жлези – микромастия. Жени с асиметрия на гърдите. Операцията е подходяща при лека и средна степен на гръдна птоза – увисване на гърдите. Най-често на такава операция се подлагат жени от 33 до 60 годишна възраст, раждали и кърмили, но операцията може да бъде извършена и при не раждали.

Преди операцията

По време на предварителния преглед ще бъдат подробно разяснени всички аспекти на процедурата за увеличаване на гърдите. Ще Ви бъде обяснена анатомията на гърдата и как тя може да бъде променена. Ще получите информация относно всички детайли около операцията, включващи:
• Вид на импланта – повърхност, форма, пълнеж
• Големина на импланта
• Положение на импланта – под или над гръдния мускул
• Оперативен достъп
• Анестезия
С помощта на Вашия пластичен хирург ще направите своя избор и ще бъде изготвен индивидуален план на операцията според това какви са Ващите крайни цели и очаквания.
Ако желаете повдигане на увиснали гърди, операцията за уголемяване може да включи и лифтинг на гърдите. Също така операцията може да се комбинира с други процедури за подобряване на външния вид, като липосукция или абдоминопластика.

Операция

Процедурата за уголемяване на гърдите изисква около 2  часа оперативно време и се извършва под обща анестезия в болнични условия с участието на опитен медицински персонал. Обикновено достъпът се осъществява чрез малък разрез в гънката под гърдата, около ареолата или в аксиларната ямка.

Възможни са 2 метода за поставяне на импланта: под големия гръден мъскул и над него. Всеки метод има своите предимства и недостатъци и Вие ще можете да изберете по-подходящия за Вас след подробна дискусия с Вашия пластичен хирург. И при двата метода в се създава джоб между тъканите, в който се поставя импланта. Тъй като всеки човек е уникален, всяка процедура се извършва индивидуално според особеностите на тялото, желанията и целите на пациента. 

Възстановяване

След операцията ще получите подробни инструкции как да протече правилно възстановителния период, така че да получите оптимално добри и бързи резултати. Гърдите са видимо по-големи веднага след процедурата, но крайният резултат се получава от 3 до 6 месеца по-късно, така че трябва да се заредите с търпение. Най-важните моменти от възстановителния период са:
• Временно неразположение в дните след операцията
• Носене на специален пристягащ колан и сутиен през първате седмици
• Възможност за връщане на работа на 7 до 14 ден

Трябва да знаете, че за да се подложите на тази естетична операция Вие трябва да сте:

• Не се прилагат естетични операции на хора с тежки телесни или психически заболявания
• Тютюнопушенето по принцип забавя възстановяването на раните и уврежда еластичността на кожата, затова ако сте непушач, това е предимство
• Не трябва да имате нереалистични очаквания. Вашият пластичен хирург ще Ви разясни какво може да се очаква в конкретния случай. Подложете се на оперативната интервенция, само ако имате готовност да приемете очаквания резултат с възможните вариации

  към естетична ХИРУРГИЯ

 


© 2022 Д-р Живко Димитров

Web Design & SEO by Zashev Design