×

Д-р Живко Димитров

Д-р

Д-рЖивко Димитров


пластична хирургия
Телефон за контакти

повдигане
НА ГЪРДИТЕ

 

Поради отпускане на кожата и тъканите, след значително намаляване на теглото или след бременност и кърмене гърдите могат да се отпуснат със или без загуба на своя обем. Това отпускане се нарича птоза на гърдите. Тя бива четири степени според скалата на Рейно. Операцията за повдигане на гърдите  е процедура, която цели да върне формата и нормалната позиция на Ваши бюст.

Чрез нея може да постигнете:

• Връщане на правилна позиция на ареолата и мамилата
• Подобряване на формата на гърдите
• Премахване на излишъка на тъкан в доланата част на гърдите
• Усъвършенстване на размера и формата на зърната
• Повишено самочувствие

Някои жени са доволни от обема на гърдите си и желаят само тяхното повдигане, подобрена проекция, стягане, по-малки и пропорционални ареоли. Тази процедура може да се съчетае с тяхното намаляване чрез редукционна мамапластика. След повдигането им е възможно да бъде увеличен обема с гръдни импланти, като е препоръчително това да стане в два оперативни етапа.  Ето защо всяка процедура за повдигане на гърдите се персонализира според индивидуалните особености на тялото и Вашите собствени желания.

Подготовка за операция

По време на предварителната консултация се провежда медицински преглед и дискусиоя относно какво искате да постигнете с операцията. Подробно се разяснява анатомията на гърдата и как тя може да бъде променена според конкретните цели. Съществуват няколко техники с различен оперативен достъп и краен белег в зависимост от степента на птозата. Най-общо – при лека степен на увисване е целта може да се постигне с разрез само около ареолата, при средна степен на увисване това става с вертикален разрез в долната половина на гърдата.

При висока степен на гръдна птоза може да се наложи както вертикален така и хоризонтален разрез в гънката под гърдата с формата на обърнато – Т. Всеки от тезе методи има своите предимства, недостатъци и показания. С помощта на Вашия пластичен хирург ще изберете подходящия вариант и ще изготвите план за операцията.

Процедура

Мамопластиката се извършва за около 2 – 3 часа под обща анестезия в болнични условия с участието на високо квалифициран медицински персонал. По време на операцията ще бъде изрязана излишъкът отпуснатат кожа и гърдите ще бъдат повдигнати и оформени, за да се постигне стегнат бюст. Шевове ще бъдат поставени дълбоко, за да закрепят гърдите на по-висока позиция, както и за да затворят кожата около новата позиция на зърното.

Период на възстановяване

Обикновено нашите пациетни изптиват облекчение от болките в гърба и раменете ведната след операцията. Ще получите подробни инструкции как да прекарате възстановителния период, така че той да е оптимално кратък и да бъдат постигнати възможно най-добри резултати. Вашият пластичен хирург ще следи Вашето развитие чрез периодични профилактични прегледи. Най-важните моменти от следоперативни период са:
• Крайният резултат е видим 6 месеца до 1 година след операцията
• Белезите са постоянни, но постепенно се заличават
• Дискомфорт в гърдите за около седмица
• Връщане на работа след седмица и продължаване на обичайни активности след около 2 седмици
• Налага се носенето на еластичен сутиен за да поддържа гърдите за около месец

Трябва да знаете, че за да се подложите на тази естетична операция Вие трябва да сте:

- здрави, без тежки телесни заболявания и без заболяване на гърдите
- тютюнопушенето по принцип забавя възстановяването на раните и уврежда еластичността на кожата, затова ако сте непушач, това е предимство за Вас
- не би трябвало да имате нереалистични очаквания. Вашия пластичен хирург ще ви разясни, какво може да се очаква във Вашият конкретен случай. Подложете се на оперативната интервенция ако сте готови да приемете очаквания резултат с възможните вариации.

  към естетична ХИРУРГИЯ

 

Аугментация с периареоларна мастопексия


© 2022 Д-р Живко Димитров

Web Design & SEO by Zashev Design