×

Д-р Живко Димитров

Д-р

Д-рЖивко Димитров


пластична хирургия
Телефон за контакти

операции на
УШИ
ОТОПЛАСТИКА

 

Отопластика

Стърчащите или твърде големи уши, са естетичен проблем за много хора. Разположени твърде встрани или деформирани, ушите могат да бъдат повод за ниско самочувствие и трудна социална адаптация.

Така наречената отопластика коригира дефекти в структурата и подобрява формата, позицията и пропорциите на ушите.

Процедура

Всеки пациент изисква индивидуален подход и техника, като най-често операцията трае около 30 минути до 1 час и включва малък разрез зад ухото. През него се стига до ушните хрущяли, които се оформят, изрязват и приближават към главата с вътрешни шевове. Чрез отопластика можете да постигнете:
• намаляване на размера на твърде големи уши
• прикрепяне на ушите по-близко до главата
• корекция на асиметрия между ушите
• частична или пълна реконструкция при вродени дефекти или травми

Предварителна консултация

Преди всяко решение за операция се провежда консултация, при която се обсъждат характеристиките на Вашите уши и факторите, които определят външния им вид.

Ще можете да определите Вашите цели и очаквания и заедно с Вашия пластичен хирург ще вземете решение какво ще включва операцията, както и каква анестезия ще бъде използвана.
При деца е изключително важно те сами да желаят операцията и да разбират на какво се подлагат. Детето се включва в дискусията и се отразяват неговите собствени желания. Това допринася за доброто съдействие, както и за намаляване на страха от операцията. Допустими кандидати са деца над 5 години без активна инфекция.

Възстановяване

Обикновено пациентите са готови да се върнат на работа или училище около седмица след отопластиката. След операцията се поставя временна превръзка на главата, която притиска ушите за няколко дена. Вашият пластичен хирург ще Ви напътства във възстановителния период и периодично ще следи постигнатите резултати чрез амбулаторни прегледи.

Трябва да знаете, че за да се подложите на тази естетична операция Вие трябва да сте:

- здрави, без тежки телесни заболявания.
- тютюнопушенето по принцип забавя възстановяването на раните и уврежда еластичността на кожата, затова ако сте непушач, това е предимство за Вас
- не би трябвало да имате нереалистични очаквания. Вашия пластичен хирург ще ви разясни, какво може да се очаква във Вашият кокретен случай. Подложете се на оперативната интервенция ако сте готови да приемете очаквания резултат с възможните вариации.

 

 

 

  към естетична ХИРУРГИЯ

 

10 следоперативен ден ранен резултат отопластика


© 2022 Д-р Живко Димитров

Web Design & SEO by Zashev Design