×

Д-р Живко Димитров

Д-р

Д-рЖивко Димитров


пластична хирургия
Телефон за контакти

операции на
РЪЦЕ
БРАХИОПЛАСТИКА

 

При много хора вследствие загуба на еластичността на кожата с течение на времето или поради големи промени в телесното тегло се получава увисване на кожата на мишницата. Лифтинг на мишницата или т.н. брахиопластика е пластична операция, която опъва кожата и подобрява контура на горната част на ръката. Операцията е сравнително кратка, а резултатите са бързи и дълготрайни.

 

Предварителна консултация

Преди насрочване на операция се провежда обстоен преглед, при който Вашият пластичен хирург ще Ви разясни особеностите на Вашето тяло, какви са възможните процедури и ще вземете решение какво да включва евентуалната операция. Обикновено се взимат под внимание Вашите цели и очаквания при избора на най-подходяща оперативна техника.
Оперативна интервенция
Брахиопластиката се извършва под пълна анестезия в болнични условия с участието на опитен медицински персонал.  Обикновено техниката включва разрез по вътрешната страна на мишницата от подмишницата до лакътната става. Излишната кожа се отстранява, а останалата кожа се изпъва, за да се постигне подмладен и стегнат вид на мишницата.

При подходящи кандидати, операцията може да включва и липосукция за отстраняване на излишното количество мастна тъкан. 

Възстановителен период

Обикновено пациентите се възстановяват напълно от операцията в рамките на няколко дена. След ден можете да изпълнявате ежедневните си задължения, като единствено се ограничават тежките упражнения включващи горните мускули на ръката. Резултатите са видими веднага след операцията и след това дори се подобряват. Най-често добрата форма на ръката се запазва за цял живот. 

Трябва да знаете, че за да се подложите на тази естетична операция Вие трябва да сте:

• Не се прилагат естетични операции на хора с тежки телесни или психически заболявания.
• Тютюнопушенето по принцип забавя възстановяването на раните и уврежда еластичността на кожата, затова ако сте непушач, това е предимство.
• Не трябва да имате нереалистични очаквания. Вашият пластичен хирург ще Ви разясни какво може да се очаква в конкретния случай. Подложете се на оперативната интервенция, само ако сте готови да приемете очаквания резултат с възможните вариации.

  към естетична ХИРУРГИЯ

 


© 2022 Д-р Живко Димитров

Web Design & SEO by Zashev Design