×

Д-р Живко Димитров

Д-р

Д-рЖивко Димитров


пластична хирургия
Телефон за контакти

операция на
НОСА
РИНОПЛАСТИКА

 

Носът заема средната трета на лицето. Неговата форма и размер са с голяма разнообразиие при различните хора. При анализа на носа и връзката му с други лицеви структури, трябва да се имат в предвид много фактори. Това са възраст, пол, раса, хабитус на тялото, контура на лицето, косата, устни, зъби, лицеви деформации, симетрия, характер на кожата, както и ефектите от промени на контура. Тези фактори имат пряко въздействие върху оценката на естетиката на носа и ще бъдат оценени от Вашия пластичен хирург по време на консултацията.
Ринопластиката е оперативна процедура, чрез която се подобрява вида и пропорциите на носа. Тя допринася за хармоничната визия на лицето и за подобряване на Вашето самочувствие.
Ринопластиката има за цел да промени общия изглед на носа, като например линия на гърба, ширина, проекцията на носа. Промените могат да бъдат от съвсем леки и изтънчени до цялостна промяна, но стемежът трябва да е към естествен и неопериран вид на лицето.

Подготовка и планиране

Естетичните пропорции на носа и постигането на хармоничното лице означават нещо повече от „премахване на гърбица.“ Подробният план за операция се изготвя по време на предварителната консултация. Вашите лични желания и очаквания са от изключителна важност и ще бъдат подробно разискани. 
Често срещани проблеми са:
• гърбица на носа 
• твърде широк или тесен нос 
• дебел, кръгъл или непропорционален връх
• ниско разположен връх
• девиация на носа встрани
• деформитети след наранявания

С помощта на Вашия пластичен хирург ще разберете какви са анатомичните причини за тези проблеми, ще вземете конкретни решения за това как да бъде променен носа и как искате да изглеждате след операцията.

Процедура 

Самата операция се извършва под обща анестезия и трае около от 2 до 3 часа. Използват се главно два оперативни достъпа: затворен и отворен. И при двата се правят разрези в лигавицата на носа, но при отворения метод се добавя и разрез на кожната колона между ноздрите, който след това остава незабележим. Достъпът е индивидуален спрямо пациента и се определя при предварителната консултация.
По време на операцията гърбицата носа може да бъде намалена и изгладена, ширината на носа – изтънена, а ниско разположеният връх може да се повдигне до по-привлекателна, естествена позиция. Общият резултат надминава единичните промени и придава елегантни, красиви и естествени линии на носа.

Следоперативно възстановяване

Нормално след ринопластика да получите отоци и синини около очите, които се разнасят за около седмица. За да отзвучи отока на носа се нуждае от малко повече време – около месец, но повечето пациенти са готови да се върнат на работа седмица след операцията. В повечето случаи се поставят тампони в носа за около 3 дена. Върху носа се поставя лонгета, която поддържа формата на носа и се държи от 7 до 10 дена. 
Окончателния резултат се постига между 6 и 12 месеца след ринопластиката, така че трябва да се заредите с търпение. Понякога се налага допълнителна корекция, но тя се извършва минимум година след първата операция.

Подлагане на естетична операция

• Не се прилагат естетични операции на хора с тежки телесни или психически заболявания
• Тютюнопушенето по принцип забавя възстановяването на раните и уврежда еластичността на кожата, затова ако сте непушач, това е предимство
• Не трябва да имате нереалистични очаквания. Вашият пластичен хирург ще ви разясни, какво може да се очаква в кокретния случай. Подложете се на оперативната интервенция, само ако сте готов да приемете очаквания резултат с възможните вариации

  към естетична ХИРУРГИЯ

 


© 2022 Д-р Живко Димитров

Web Design & SEO by Zashev Design