×

Д-р Живко Димитров

Д-р

Д-рЖивко Димитров


пластична хирургия
Телефон за контакти

процедура
ЛИПОСУКЦИЯ

 

Липосукция- няколко думи

Една от най-популярните козметични оперативни процедури определено е липосукцията. Чрез нея можете да оформите проблематични зони чрез премахване на излишната мастна тъкан и да постигнете желаня силует. Чрез въвеждането на метална канюла и вакуумна аспирация се извежда натрупаната в подкожието мастна тъкан от различни области като ханш, седалище, бедра, корем, колена, мишници и дори лице. Умело извършената липосукция може да даде удивителни резултати в области, които са иначе резистентни на диета и упражнениея. Липосукцията не трябва да бъде разглеждана като лесно решение за спряване с наднорменото тегло.

Предварителна консултация

При прегледа при Вашия пластичен хирург ще бъдат подробно обсъдени зоните, които искате да промените, какъв е най-подходящият подход и оперативна техника, както и какви са очкванията Ви от процедурата.

Подходящи кандидати  са с телесно тегло близко и малко над идеалното или успешно подложили се на диетичен режим и редуцирали мастните депа до приемливи нива. Преди операцията е силно препоръчително да оптимизирате хранителния си режим и да поддържате добра форма чрез физическа активност, за да бъдат постигнати оптимални резултати от проведената липосукция. Премахването на мастна тъкан не повлиява излишната кожа или целулита, поради което индивидуалните особености на Вашата кожа играят голяма роля за крайния резултат.

Процедура

Липосукцията се провежда в болнично условия с участието на опитен медицински персонал. Обикновено се провежда при пълна анестезия, но при отделни случаи може да използва и локална. При стандартна липосукция се прави малък отвор в кожата, през който се вкарва различно количество течност с цел обезболяване и безопастност, а след това с метална канюла се изсмуква желаното количество мастна тъкан заедно с течността. Възможна е и асистирана липосукция, при която върхът на канюлата раздробява мастните депа чрез високочестотни осцилации или ултразвук. Липосукцията може да се комбинира с други естетични операции като абдоминопластика, уголемяване или намаляване на гърдите.

Възстановяване

След операцията се налага носене на еластична превръзка, която намалява отока и позволява по-бързо възстановяване. Повечето пациенти се чувстват здрави 24 часа след липосукцията, като е от значение колко зони са третирани. Крайните резултати са видими след като отокът спадне, което става постепенно в седмиците след процедурата.

Трябва да знаете, че за да се подложите на тази естетична операция Вие трябва да сте:

Трябва да знаете, че за да се подложите на естетична операция или процедура  Вие трябва да сте:
- здрави, без тежки телесни заболявания и психични заболявания.
- тютюнопушенето по принцип забавя възстановяването на раните и уврежда еластичността на кожата, затова ако сте непушач, това е предимство за Вас
- не би трябвало да имате нереалистични очаквания. Вашия пластичен хирург ще ви разясни, какво може да се очаква във Вашият кокретен случай. Подложете се на оперативната интервенция ако сте готови да приемете очаквания резултат с възможните вариации.

  към естетична ХИРУРГИЯ

 


© 2022 Д-р Живко Димитров

Web Design & SEO by Zashev Design