×

Д-р Живко Димитров

Д-р

Д-рЖивко Димитров


пластична хирургия
Телефон за контакти

премахване на динамични бръчки
ГОРНА ЧАСТ НА ЛИЦЕТО

 

Обръщате ли внимание на бръчките по челото, линиите в основата на носа или финните бръчки в ъгъла на очите? Те се причиняват от движението на мимическата мускулатура, и затова се наричат "динамични бръчки". Ако тези промени започват да Ви притесняват то терапията с ботулинов токсин, може да е отговор за вас.

Какво представлява ботулиновия токсин?

Това е продукт, който се  отделя от бактерии, наречени  Clostridium Botulinum.  В природата те съществуват единствено в безкислородна среда.  Познати са няколко типа  -  А, В, С, D, E, F и G-За медицински цели се използва основно тип А и много рядко тип В. При инжектиране той блокира свиването на мимическата мускулатура и по този начин не позволява образуването на бръчки.   Проблемните региони се "изглаждат" . Процедурата е изключително ефективна. Тя е безопасна, бърза и почти безболезнена. Най-добре е да изберете лекар, който има умения и квалификация да я извърш. Така си гарантирате пълно постигане на желаните резултати с минимален риск от усложнения.

Какво да очакваме от тази процедура?

Вие ще започнете да виждате ефекта в рамките на 7 дни. Резултатите се задържат обикновено от 6 до 8 месеца. При някой пациенти и до 1 година. Всяка следваща апликация е с по изразен ефект и който се задържа за по-дълго време. 

Кога трябва да започнете лечението?

В зависимост от качествата на кожата, които са различни при различните хора. Решението е индивидуално. При някои хора стареенето на кожата започва много рано (особено ако те са били излагани дълго време на слънце или са пушачи). Моят отговор на този въпрос  е:

 „ Когато започнете да виждате линиите "в покой",  ще е добър момент да започне терапия с ботулинов токсин, за да се предотврати образуването на дълбоки бръчки.”

Трябва да знаете, че за да се подложите на тази процедура Вие трябва да сте:

- здрави, без тежки телесни заболяванияя  -тютюнопушенето уврежда еластичността на кожата, затова ако сте непушач, това е предимство за Вас

- не би трябвало да имате нереалистични очаквания. -Вашия пластичен хирург ще ви разясни, какво може да се очаква във Вашият кокретен случай. Подложете се на оперативната интервенция ако сте готови да приемете очаквания резултат с възможните вариации. Възстановяването след такава процедура е индивидуално

Възможни са появата на оток, синини, възпаление. За да се сведат до минимум тези рискова, трябва стриктно да спазвате указанията на Вашия лекар и да се явявате редовно на контролните прегледи.

  към ПРОЦЕДУРИ

 


© 2023 Д-р Живко Димитров

Web Design & SEO by Zashev Design