×

Д-р Живко Димитров

Д-р

Д-рЖивко Димитров


пластична хирургия
Телефон за контакти

Лабиопластика

 

Оперативната промяна на женските гениталии или лабиопластиката има за цел да променя на тяхната форма и големина.

Лабипластика обикновено се извършва, за да се намали размерът на малките (вътрешни ) лабии. Може да се използва обща или местна анестезия. Хирургът премахва излишната тъкън и ремоделира лабиите в желания размер и форма. Операцията се извършва със запазване на пигментирания ръб на или чрез неговото премахване, в зависимост от предпочитенията на пациентката.

Понякога причините да се търси лабиопластиката не са само естетични. Големия размера на вътрешните лабии затруднява подържането на интимна хигиена. Пациентките се оплакват от сърбеж и дискомфорт. Лабиите с удължена форма може да са причина за болезнен коитус и за непълноценен сексуален живот.

Намаляване на  външните лабии, може да се извърши чрез липосукция. Някой жени избират да получат и операция за подобряване  на тонуса на  влагалището (вагинопластика) по време на същата операция.

Чрез нея може да постигнете:

  • намаляване на размера на лабиите
  • промяна на формата на лабиите
  • приемлив и естетичен вид на Вашите външни гениталии     
  • повишено самочувствие
  • подобрена интимна хигиена

Подготовка за операция
По време на предварителната консултация се провежда медицински преглед и дискусиоя относно какво искате да постигнете с операцията.

 

 

Подробно се разяснява анатомията на външните гениталии и как тя може да бъде променена според това какъв следоперативен резултат очаквате. Напр.:labia minoria са на нивото на labia mjor, labia minoria са под или над нивотона labia mjor и т.н., желаете ли лабиалният ръб да запази естественият цвят или да бъде премахната тъмната пигментация на лабиалният ръб /ако има такава/

Процедура
Продължителността на операцията е около 30 мин. под обща анестезия или местна анестезия. Извършва се в болнични условия с участието на високо квалифициран медицински персонал.


Период на възстановяване:                                                                                  Възможни са оток, преходна болка и оскъдно кървене в първите 48 часа след операцията. Хирургичните конци обекновенно отпадат сами сле около 5 дни ии ще бъдат свалени на контролния преглед след операцията.


Трябва да знаете, че за да се подложите на тази естетична операция Вие трябва да сте:

  • здрави, без тежки телесни заболявания и без заболяване на гърдите
  • тютюнопушенето по принцип забавя възстановяването на раните и уврежда еластичността на кожата, затова ако сте непушач, това е предимство за Вас
  • не би трябвало да имате нереалистични очаквания. Вашия пластичен хирург ще ви разясни, какво може да се очаква във Вашият кокретен случай. Подложете се на оперативната интервенция ако сте готови да приемете очаквания резултат с възможните вариации. 

        към естетична ХИРУРГИЯ

 

лабиопластика 3 месеца след операцията

лабиопластика 3 месеца след операцията


© 2022 Д-р Живко Димитров

Web Design & SEO by Zashev Design